Börja med att fylla i formuläret

Du kommer att kontaktas av en av våra advokater eller kontorspersonal för att påbörja nästa steg i processen.

 

P-1 och P-1S Process och In-take Form

P-1 Visa kan i stor utsträckning tillämpas på olika klasser av idrottare, inklusive esports idrottare, men den faktiska applikationen kan vara ganska nyanserad. Ansökan måste innehålla en noggrant förklarad förklaring om anställningsvillkoren, kompletterad med styrkande handlingar för att kunna godkännas. Våra advokater är kunniga för att inkludera specifik information relaterad till esportsindustrin, som kan omfatta anställningskontrakt, turneringsavtal, byråskontrakt, erhållande av lämpliga konsultbrev och omständigheter som är unika för esportsindustrin. Nedan hittar du en sammanfattning av varje steg i ansökningsförfarandet tillsammans med ett frågeformulär för att begära samråd.

# 1 SPONSOR ELLER AGENT I USA

P-1-visum måste börja med en framställare i USA som vill engagera idrottare för antingen tävling, träning eller för förvaltningsändamål. Framställaren måste vara ett av följande:

1. En amerikansk arbetsgivare (Promotion eller Training Center) - Kräver skriftligt kontrakt med datum och löner

2. Amerikanska sponsringsorganisationen (Major Sports League) - Kräver skriftligt kontrakt med datum och löner

3. U.S. Agent / Manager (En amerikansk person som representerar en jager) - Kräver skriftligt kontrakt med datum, träningsschema, möjliga prestationsmöjligheter, betalningsarrangemang, arbetstid och förmåner

4. Utländsk arbetsgivare genom en U.S. Agent - Samma som 3. U.S. Agent / Manager, men den utländska arbetsgivaren använder en amerikansk person som ledning.

Anmälan om supportpersonal - P-1S: Viktig supportpersonal kan inte ingå i P-1-framställningen som lämnats in för huvudtränare eller medlemmar av ett idrottslag. En separat framställning måste lämnas in för sådan kvalificerad väsentlig supportpersonal som söker en P-1 Essential Support Personnel visumklassificering

# 2 INTERNATIONELL ERKÄNNANDE

Varje enskild esportsutövare måste vara en internationellt erkänd idrottare utifrån sitt eget rykte och prestationer som individ. Han eller hon måste visa en viss skicklighet och erkännande väsentligt över det som vanligtvis uppstått så att prestationen är känd, ledande eller välkänd i mer än ett land. För en esportsutövare inkluderar detta officiella tävlingsresultat, utbetalningar från vinster, eventuella titlar eller mästerskap, mediedekning, expertutlåtanden från branschinsidenter.

# 3 SKRIFTLIG SAMRÅD FÖR ARBETSUNIONEN

Med få undantag är det obligatoriskt att skicka ett skriftligt samråd från en lämplig arbetsorganisation tillsammans med P-1-framställningen. Ett skriftligt samråd måste komma från en auktoriserad officiell arbetsorganisation som representerar idrottarnas kamrater i USA. Det skriftliga samrådet måste antingen vara en rådgivande åsikt att idrottsutövarens deltagande inte påverkar den lokala arbetskraften eller att organisationen inte har några invändningar mot godkännandet av visumförfarandet P-1. Det ligger på framställaren att bevisa att en lämplig arbetsorganisation inte existerar, om så är fallet.

# 4 Bevis för utländsk bostad

Varje idrottsutövare och stödpersonal måste lämna in bevis som visar att de har permanent uppehållstillstånd i ett främmande land och inte har för avsikt att överge den uppehållstillståndet. Stödande bevis inkluderar hemägande eller hyresavtal, nyttjanderätt och andra räkningar, ägande av värdefulla tillgångar, anhöriga och andra band till utlandet.

# 5 TILLGÅNG TILL USA

Om esportsutövaren redan är i USA om visum, till exempel en visum för visum från Visum, kan framställaren vara kvar i USA medan petitionen utesluts. Om esportsutövaren inte befinner sig i USA, medan petitionen behandlas, kommer ansökan att behandlas av en ambassad eller konsulat utanför USA. Esportsutövaren måste hämta viseringen från ambassaden eller konsulatet innan han kommer till oss

# 7 P-4 FÖR SPOUSER OCH BARN

P-4 Visa är tillgängligt för maka och ogiftiga barn under 21 av både P-1-idrottsmän och P-1S-supportpersonal. P-4 Visa är vanligtvis begränsat till samma tidsperiod som motsvarande P-1 eller P-1S-applikation. P-4 Support Personalen är inte tillåten att acceptera betalning men kan gå i skolan eller college.

# 8 FÖRSTÄLLNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR

Den ursprungliga P-1-framställningen kan godkännas i upp till 5 år så länge som verksamheten eller verksamheten som stöder framställningen fortsätter. Efter 5 år kan framställningen förlängas med ytterligare 5 år för idrottare. P-1S-framställningen för supportpersonal kan godkännas i upp till 1 år. Efter ett år kan viseringen förlängas i steg om ett år i upp till 10 år. Efter att ha fullgjort en förlängningsperiod för viseringen måste idrottsutövaren eller supportpersonalen återvända hem och få nästa visum på konsulatet.

P-1-idrottsarenan är bara tänkt att arbeta för den enhet som sponsrade P-1-visumförhållandet. Under vissa omständigheter som en bout kanske P-1-idrottaren inte behöver få ytterligare P-1. Det är bäst att samråda med en advokat innan han fattar beslut att konkurrera om en annan organisation medan han sponsrats för en P-1 med en annan enhet, såsom en chef. Om P-1 gör en väsentlig förändring av sysselsättningen är det nödvändigt att lämna in en ny ansökan om det nya anställningsavtalet.

Obs! När det gäller professionella P-1 idrottare som handlas från en organisation till en annan, kommer anställningsgodkännande för spelaren att fortsätta automatiskt under 30 dagar efter förvärv av den nya organisationen, inom vilken tid den nya organisationen förväntas Lägg in en ny P-1-framställan. Om det nya framställandet inte lämnas in inom 30 dagar upphör anspråkstillståndet. Om den nya framställningen lämnas in inom 30 dagar ska den professionella idrottaren anses vara i giltig status för P-1, och anställning ska fortsättningsvis tillåtas tills framställningen har avgjorts. Om den nya framställningen nekas upphör anställningsgodkännande.

#9 REGERINGSAVGIFTER OCH ANVÄNDNINGSTIDNING

Den typiska P-1 Visa-applikationen tar ungefär en månad att behandlas och kostar 460 dollar i statliga avgifter.

Det finns premiumbehandling tillgänglig för P-1 Visa. Premium-bearbetning kostar ytterligare 1410 dollar och kräver att USCIS fattar beslut inom 15 arbetsdagar.